Vlast i opozicija potpuno različito o broju okupljenih na protestu u Beogradu

Protest „Svi kao jedan – 1 od 5 miliona“ završio se sinoć ispred Doma Narodne skupštine Srbije u centru Beograda.

Predstavnici opozicije procijenjuju da je bilo oko 35.000 ljudi, a MUP tvrdi da je taj broj iznosio između 7.300 i 7.500.

A čovjek u srbijanskoj Vladi za "zadužen za brojanje" demonstranata, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdi još i manje.

"Taj broj je počeo da se rasipa poslije govora Sergeja Trifunovića. Valjda im se dopao govor kojim vrijeđa narod. Broj se smanjio na između 5.000 i 6.000“, rekao je Stefanović.

On je još rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić namjeravao da se obrati okupljenim građanima na protestu u Beogradu, ali da je odustao zbog malog broja prisutnih, prenose Vijesti.ba.

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je na građanskom protestu u Beogradu, da je velika i opasna bitka pred okupljenima, jer imaju opasnog protivnika.

On je rekao da je Aleksandar Vučić „trgovac ljudskim dušama“ i da od građana Srbije pravi podanike, kao i da je protivnik demokratije.„Ovo nije kraj. Ovo nije ni početak kraja. Čeka nas borba“, rekao je Tadić.