Voditeljica u Dnevniku Armiju RBiH nazvala "takozvanom", oglasili se iz BHRT-a

voditeljica
Napominjemo da BHRT neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smjernice BHRT-a, saopćeno je

 

Voditeljica Dnevnika na BHT1 jučer je u ovoj informativnoj emisiji Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvala "takozvanom".

Čitajući informaciju o presudi Suda BiH u predmetu "Senad Džananović i drugi" voditeljica je rekla:

- ...Džanannović i Gadžo prvostepeno su osuđeni zbog zatvaranja, nečovječnog postupanja i ubistva srpskih civila na Alipašinom Polju u Sarajevu. Prema optužnici oni su bili pripadnici teritorijalne odbrane Stela specijalnih jedinica "takozvane" Armije RBiH. suđenje je počelo u julu 2017. godine...

O ovome su se danas oglasili iz BHRT-a.

- Povodom objavljivanja informacije o presudi Suda BiH u predmetu Senad Džananović i drugi, u informativnim emisijama BHT1 11. juna, obavještavamo javnost da je došlo do netačnog i nedopustivog karakteriziranja Armije Bosne i Hercegovine “takozvanom”.

S obzirom na to da se radi o teškom profesionalnom propustu i ozbiljnom ugrožavanju interesa BHRT-a, generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović dao je nalog direktoru programa BHT1 Mariju Vrankiću da hitno utvrdi uredničku odgovornost za navedeno i da se odgovorni uposlenici sankcioniraju u skladu sa internim aktima BHRT.

Napominjemo da BHRT neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smjernice BHRT-a - saopćeno je.

Izvor: