Selver Vojić osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora

Ispalio pet hitaca iz pištolja u Agima Murtića nanijevši mu teške povrede. Oštetio vozila Hamdije Abdića Tigra i Ajke Hadžić

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Bihaću kojom je Selver Vojić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i pet mjeseci za dva krivična djela. Time je konačno, nakon pet godina od pucnjave u kojoj je ranjen Agim Murtić, presuda postala pravosnažna.   Vojić je osuđen za pokušaj ubistva Agima Murtića i za izazivanje opće opasnost.

Presudom Kantonalnog suda u Bihaću od 16. aprila 2015. godine Selver Vojić bio je okrivljen da je 18. septembra 2014. godine u centru Bihaća, gdje se nalazio veći broj građana, iz neposredne blizine ispalio pet hitaca iz pištolja u Agima Murtića nanijevši mu teške povrede.

Ispalio je i više hitaca u pravcu automobila kojim je upravljao Hamdija Abdić Tigar oštetivši ga, dok je jednim hicem pogodio i automobil kojim je upravljala Ajka Hadžić, čime je izazvao opasnost za život većeg broja ljudi. Za prvo djelo Vojiću je prvostepenom presudom izrečena kazna od tri godine i šest mjeseci, a za drugo od godinu te mu je bila izrečena jedinstvena kazna zatvora od četiri godine.

Vrhovni sud je ukinuo dio ove presude, a nakon ponovljenog suđenja u Bihaću sada je potvrdio kaznu od dvije godine i pet mjeseci zatvora.

Prvostepenom presudom oštećeni Agim Murtić i Hamdija Abdić ranije su upućeni sa svojim imovinskopravnim zahtjevima na građansku parnicu. Vojiću je tada ukinut pritvor i pušten je na slobodu, prenosi Avaz.ba.