Vojin Mijatović predlaže probosanskim političarima skup u Banjoj Luci: Dođimo bez pratnje i obezbjeđenja

r
Dopremijer Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović povodom novonastale političke krize u zemlji iznio je svoj prijedlog partijskim i koalicijskim kolegama iz Trojke, a koji uključuje i dijalog i skupove po entitetu RS.

"Moramo razgovarati sa građanima i biti uz građane. Dodik je krenuo da sprovodi svoju šizofreniju, nekoliko dana već na svim MEL-ovim (među entiteskim linijama) pripadnici MUP-a RS su sa dugim cevima", naveo je.

Mijatović navodi da u Republici Srpskoj nisu ugroženi samo Bošnjaci već svi građani i zbog toga je predložio sljedeće:

"Pozivam predsednike Trojke, Nermina Nikšića, Elmendina Konakovića, Edina Fortu, člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića, ministra odbrane BiH Zukana Heleza, kao i sve ostale ministre Trojke na svim nivoima:

  • Da u narednim danima organizujemo niz skupova gdje ćemo razgovarati sa svim građanim Republike Srpske, ali ne samo sa povratnicima nego svim građanima i to u Prijedoru, Banja Luci, Gradišci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Trebinju.
  • Da nakon svih razgovora napravimo veliki skup posvećen zajedništvu i miru u Banja Luci.
  • Da u Republiku Srpsku dođemo bez pratnji i obezbeđenja među svoje građane.
  • Da pokažemo ljudima da je jedina neuralgična tačka Dodik, a da smo mi ljudi koji nudimo mir i budućnost."

Kaže da je "ovo momenat kad moramo pokazati ko je ko, ali građanima u oba entiteta, a ne samo međunarodnoj zajednici."

"Uvjeren sam da bi ovakava akcija demontirala sve ove pokušaje urušavanja države, ukoliko se svedemo samo na odgovore Dodiku iz Sarajeva, bojim se da smo pogriješili sve. Ja sam spreman odmah za ovakvu akciju, očekujem sve da se odazovu, u suprotnom prepustili smo pola države Dodiku, BiH se i brani i gradi u oba entiteta, ovaj put najvažnije je biti sa građanima u Republici Srpskoj."

 

Foto : Arhiva