Volonteri Pomozi.ba uz pomoć dostavljenog obroka spasili korisnika u Bihaću (FOTO)

Pomozi.ba
Pomozi.ba u sklopu svojih aktivnosti vrši i dostavu obroka socijalno ugroženim stanovnicima.

 

Danas su shvatili kolika je vrijednost dostavljanja tih obroka korisnicima. Naime, prilikom dostavljanja obroka primjetili su da korisnik S. D. nije uzeo obrok koji mu je odstavljen.

U prostoriju u kojoj je navedeni boravio ušli su kroz prozor te ustanovili da se korisnik nalazi u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, promrznut i bez mogućnosti da komunicira.

Neposredno nakon toga pozvali su Hitnu pomoć Doma zdravlja Bihać koji su brzo intervenisali te mu pružili neophodnu prvu pomoć

Da dostavljači humanitarne organizacije Pomozi.ba nisu na vrijeme otkrili stanje u kojem se nalazio bišćanin S.D., on vjerovatno vise ne bi bio među živima.

Upravo je to smisao obroka za sve, da se može pratiti i stanje korisnika koji dolaze iz najugroženijih slojeva društva i koji su uglavnom nemoćni da se brinu sami za sebe.

Pomozi.ba se zahvalio volonterima Semizu Gradinović  i Faruku Susnjar što su se brzo odazvali  te Hitnoj pomoći Doma zdravlja Bihać na brzoj intervenciji.

U ovakvim situacijama vidimo kolika je važnost volonterrizma, a posebno kada se ovakvo nešto desi na dan obilježavanja Svjetskog dana volonterizma.