Vozači, oprez: Kolovoz je mokar i klizav

Home

Vozači, oprez: Kolovoz je mokar i klizav

Dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakteriše jutros saobraćajnu situaciju u BiH.

Zbog lokalnih padavina, kolovoz je mjestimično mokar pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Frekvencija vozila pojačana je u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom.

Zbog radova na asfaltiranju, u vremenu od 7 do 20 sati, dolazi do potpune obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-469 Banovići-Živinice, u Banovićima. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci, a predviđeno je da radovi traju do 1. septembra. Povremene kraće obustave saobraćaja, od 8 do 16 sati, mogu se očekivati i na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja.

Izdvaja se tunel Skela na magistralnom putu M-5 Jajce-Donji Vakuf, gdje zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova u vremenu od 9 do 17 sati, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se danas i sutra izvode i na magistralnom putu M-5 Gromiljak-Blažuj, a saobraća se jednom trakom, uz moguće povremene obustave. Iz BIHAMK-a napominju da je na mjestima izvođenja radova postavljena privremena signalizacija, čije je poštivanje zakonski obavezno. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Napomena vozačima da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Objavljeno: Tue, 29/08/2017 - 07:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top