Vozači se apeluju na oprez, zbog jutarnje magle smanjena vidljivost

Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima, kao i preko planinskih prevoja.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu. 

Radovi na deminiranju terena aktuelni su radnim danima u vremenu od 8 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Povremene kraće obustave zbog minerskih radova, danas u vremenu od 11 do 15 sati, moguće su i na magistralnom putu M-18 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Radovi na asfaltiranju izvode se danas u vremenu od 7 do 18 sati, na regionalnom putu R-401 u Bužimu. U ovom terminu dolazit će do povremenih obustava i preusmjeravanja saobraćaja na alternativne pravce.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo–Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.