Vozio pijan bez vozačke pa mu oduzet neregistrovan auto

policija
Pripadnici policije na području Policijske uprave Banjaluka za dva dana privremeno su oduzeli dva auta od vozača koji su imali neplaćene kazne.


Policija u Prnjavoru juče je prilikom su kontrole automobila saab, kojim je upravljao vozač T.T. utvrdila da se na vozilu nalaze nepripadajuće tablice, ali i da je T.T. za volanom bio pijan i bez položenog vozačkog ispita.

"Utvrđeno je da je T.T. upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u količini od 2,43 g/kg. Utvrđeno je da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, te da je T.T. upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da navedeno vozilo nije registrovano. Provjerom u bazi registra novčanih kazni, utvrđeno je da T.T. ima dug u iznosu od 12.353KM", navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka i dodaje da je vozilo oduzeto i da će protiv istog biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog gore navedenih prekršaja, nadležnom sudu.

Dan ranije, pripadnici policije u banjalučkom naselju Lauš kontrolisali su audi za čijim volanom je bio R.R. iz Banjaluke, a od kojeg je vozilo oduzeto.

"Kontrolom je utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, koje se potražuju, te da je R.R. upravljao vozilom i ako mu je važnost vozačke dozvole istekla, kao i da navedeno vozilo nije registrovano. Provjerom u bazi registra novčanih kazni, utvrđeno je da R.R. ima dug u iznosu od 2.716KM. Od lica R.R. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnešen zahtjevza pokretanje prekršajnog postupka zbog gore navedenih prekršaja, nadležnom sudu. O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka", zaključuje se u saopštenju.