VREMENSKA PROGNOZA: U DRUGOJ POLOVINI DANA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME

vrijeme
Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo 1; Bihać, Sanski Most i Tuzla 4; Bugojno, Livno i Prijedor 5; Bijeljina, Doboj i Sarajevo 6; Banja Luka i Gradačac 7; Grude i Trebinje 8; Neum i Široki Brijeg 9; Mostar 10°C;

U drugoj polovini dana u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C.

Stanje na cestama

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak.

Obustava saobraćaja od 09 do 15 sati aktuelna je i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na ski centrima, kao i na aktuelnim izletištima. Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.