Vremenska prognoza za četvrtak, petak i subotu u BiH

Velikih promjena vremena u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini - neće biti, navode meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka dosezat će maksimalnih trideset stepeni Celzijusa u južnim krajevima zemlje, a očekuju i slabe padavine.

Četvrtak: malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka u istočnim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 19 do 25, na jugu i istoku do 30 stupnjeva.

Petak: pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u sjevernim područjima sa kišom. Tokom dana, kiša se očekuje ponegdje i u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 28 stupnjeva, prenosi N1.

Subota: malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, uz istočnim područjima, može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stupnjeva.