Vremenska prognoza za naredne dane: I dalje pljuskovi praćeni gradom

Danas u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena u jutarnjim satima i prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Danas u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena u jutarnjim satima i prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Od sredine dana, jači razvoj oblačnosti, će uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada.

Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva, na području grada se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

Prvi dan vikenda malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Od sredine dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32 stepena.

Za nedjelju meteorolozi najavljuju sunačno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se očekuju u zapadnim, istočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Slično i početkom nove radne sedmice.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, uz nešto više oblaka na zapadu može pasti i malo kiše. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 31 stepen.