Vremenska prognoza za naredne dane u BiH

Od srijede će biti u centralnim i istočnim područjima malo do umjereno oblačno, a u ostalim djelovima pretežno sunčano vrijeme.

U jutarnjim satima, po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -7 do 0, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od 2 do 9 stupnjeva.

Četvrtak - u Bosni pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u Hercegovni je moguća slaba kiša, a na jugozapadu Bosne slaba kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu i u sjevernim područjia do 12 stupnjeva.

Petak - pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima sa susnježicom i kišom. U planinskim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini može pasti i malo kiše.

U ostalim djelovima uglavnom stabilno. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 10 stupnjeva.