Vrijedne donacije i pokloni za učenike kroz „Mrežu dobra“ fondacije „Iman“

asd
Fondacija s prijateljima nastavlja svoju misiju činjenja dobra

Početkom nove školske godine, Fondacija „Iman“ iz Velike Kladuše realizirala je nekoliko značajnih projekata koji su imali za cilj pomoći učenicima ali i nastavnom osoblju. Naime, Fondacija “IMAN” je učenicima Osnovne škole „Prvi mart“ u Vrnograču, koja je pretrpjela oštećenja tokom zemljotresa, uručila vrijednu donaciju nastavnih sredstava za predmet Tehnička kultura i smart TV za učenike razredne nastave. Donacija je u vrijednosti 1500 KM.

„Nadamo se da će naši mali prijatelji imati ljepši ugođaj da usvoje nova znanja i vještine, te da će im vrijeme provedeno u školi biti interesantnije i zanimljivije“ – poručili su ovom prilikom.

Nije zanemariv ni projekat podjele 105 školskih torbi s priborom za 10 osnovnih škola s područja Velike Kladuše. Radi se o akciji koju realiziraju već petu godinu i iz godine u godinu je uspješniji.

Ovog mjeseca, u suradnji sa prijateljima iz Minhena koji kontinuirano podržavaju projekte, realizirali su i podjelu pet prehrambenih paketa. Također, podijeljena je veća količina dječije odjeće i obuće.

U Fondaciji napominju da je pri kraju konkurs za školarce a ubrzo bi trebao biti objavljen i konkurs za 20 studentskih stipendija.

Budi i TI DIO Fondacije IMAN

Novčane priloge možete uplatiti:

Primalac: Fondacija IMAN

Svrha plaćanja: Donacija

Broj računa: 1610000172790088 (Raiffeisen bank)

Image
wfg