Vrijeme u naredna tri dana u BiH: Temperature će padati i ispod nule

sa

U Bosni i Hercegovini danas oblačno vrijeme sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Susnježica u nizinama je moguća prije podne na području Krajine.

U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod. Za područje opštine Trebinje izdato je narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra.

Četvrtak

U četvrtak, 24.11.2022., smanjenje oblačnosti prije podne na području Hercegovine i Krajine. A u poslijepodnevnim i večernjim satima i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C.

Petak

U petak, 25.11.2022., u Bosni i Hercegovini umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.