Vrijeme za vikend: Oblačno uz slabe padavine

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas vremensku prognozu za dane predstojećeg vikenda, a kako navode meteorolozi, u Bosni i Hercegovini nas očekuje oblačno vrijeme, a slabe padavine najavljene su za nedjelju.

subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira umjerena oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prijepodne je izgledna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

nedjelju pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Lokalno slaba kiša u Hercegovini od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.

U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Po kotlinama u Bosni u jutranjim satima je moguća magla. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, saopćeno je.