Vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Zenici: “Učenik 6. razreda napao mlađeg dječaka, uzimao mu pare”

r

U mjesecu aprilu 2024-godine na školskom igralištu, Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Perinom Hanu u Zenici dogodilo se vršnjačko nasilje između dječaka koji su polaznici ove javne ustanove – piše Crna-Hronika.

Nažalost, učenik koji pohađa 6 razred odlučio je svoju snagu iskoristiti na 2 godine mlađem dječaku i to na školskom igralištu pred očima drugih učenika. Jedan od njih je sve uspio i snimiti mobilnim telefonom.

Redakcija portala uspjela je kontaktirati porodicu dječaka koji je pretrpio psihičko i fizičko nasilje. Kako kažu, sve su prijavili policiji MUP-a ZDK, Socijalnoj ustanovi, školi te se čeka njihova adekvatna reakcija i kazna.

“Ovo je zlostavljanje djeteta u Zenici. Prijavljeno je sve i policiji međutim ako policija ne odreagira kako treba želim da svijet vidi šta se dešava i da ne se treba šutit ovome” – počinju svoju izjavu članovi porodice dječaka koji je pretrpio nasilje u osnovnoj školi (identitet poznat redakciji portala Crna-Hronika)

Porodica je jako potrešena, mi smo svi zgroženi i svi smo doživjeli ogroman stres kada smo vidjeli šta se dogodilo. Brat nije smio ništa reći jer su mu ta djeca zaprijetila da će ga ubiti ako bilo kome kaže. Iznuđivali su mu novac i tjerali ga da im donosi taj novac.

 

Međutim mi smo primjetili njegovo ponašanje da nije dobro i jer nije smio sići do pekare u blizini sa nama kada je ugledao tu trojicu da stoje tu. Jako je preplašen ima traume i ne može spavati noću niti smije više izlaziti bilo gdje iz kuće.

Policija kaže da će se riješiti roditelji će biti kažnjeni i socijalni rad će dalje rješavati sa tim roditeljima od tog djeteta. Video smo dobili tako što je jedan od dječaka koji je imao video snimak došao i pokazao mom ocu.

Dijete nasilnik je iz neke navodno normalne porodice međutim i njegovi roditelji su rekli da ne znaju više šta da rade sa njim da stalno pravi probleme i tukao je već i ranije neku drugu djecu. Ni tada policija a ni Socijalni rad nisu odigrali pravu ulogu. Dječak je nastavio i dalje da radi šta radi. ” – izjavila je porodica za portal Crna-Hronika.

 

Video pogledajte KLIKOM OVDJE