Vučić i Dodik u Beogradu: Niko i nikada neće moći poremetiti dobre odnose Srbije i RS

sad

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su danas u Beogradu, te istakli da ostaju posvećeni saradnji i unaprjeđenju odnosa.

"Veze Srbije i Republike Srpske (bh. entitet) nikada nisu bile snažnije i niko nikada neće moći da ih poremeti. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, razumjeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku Srbije Republici Srpskoj, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima. Mir i stabilnost regiona su suštinski interes Srbije i RS, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Evropu“, navedeno je na Instagram profilu "buducunostsrbije".

Dodaje se da je Dodik prenio Vučiću da se na njega i RS vrše veliki pritisci po pitanju unutrašnje političke situacije u BiH, dok je Vučić rekao da Srbija neće i ne može da prihvati primjenu Bonskih ovlaštenja, niti uvođenje sankcija rukovodstvu RS, te da će raditi na daljoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta RS u okviru BiH.

Vučić i Dodik dogovorili su da po formiranju nove Vlade Srbije, prva zajednička sjednica bude održana u Banjaluci.

Foto: Instagram