Vučić je 'sterilisao' i 'po ćevape' poslao lidere iz BiH

.

Sarajevskim ćevapima jučer je pri povratku iz glavnog grada BiH u Beograd brkove omastio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Objavom slike s ćevapima na svom Instagram profilu Vučić je završio svoj trijumfalni pohod u BiH kojim je toliko osramotio sve domaće političare da bi ozbiljno trebali razmisliti o nabavci vakcina protiv bjesnila za svakog normalnog čovjeka u BiH, ogorčenog zbog njihove nesposobnosti. U fudbalskom žargonu Vučić je jučer jednim driblingom „po ćevape“ poslao najmanje trojicu „reprezentativaca BiH“ naučenih da soliraju bez rezultata za tim u kojem igraju.

 

Komični igrokaz na sarajevskom aerodromu jučer je samo pokazao zašto je BiH ubjedljivo na dnu svih evropskih i svjetskih rang lista po kojima se mjeri uspješnost jedne države. Još jednom su se loši igrači prodali za male pare pokušavajući tako sakriti vlastitu nesposobnost da konačno odigraju nešto i za „raju“.

 

Vučić je jučer po ko zna koji put promijenio dlaku pretvarajući se u mače koje ima dovoljno razloga da zadovoljno prede, jer odavno se nije desilo da vuk bude sit, a sve ovce još uvijek na broju. Preko vakcina Vučić je od sebe napravio vijest i prividno se izdigao iznad političkog blata kojim nas uporno zasipaju bh političari koji očigledno nemaju nikakav međunarodni ugled. Ako je Bosni i Hercegovini najveći prijatelj Vučić onda nam zaista više nema spasa.

 

Sjajno je to opisao politički analitičar Esad Bajtal istaknuvši da su vakcine „diplomatski, pažljivo projektovan gest pseudosolidarnosti, namijenjen urbi et orbi - gradu i svijetu. S porukom – nisam onaj koji jesam i kakvog me znate, nego ovaj kakvog me danas gledate i čujete u Sarajevu“.

 

Poklonjenim vakcinama Vučić je i definitivno „sterilisao“ političke lidere u BiH. Sa jedne strane, potpuno je jasno da Srbiji odavno preko Drine nema više ko lupiti rukom od sto. S druge, Milorad Dodik je iz perspektive Srbije ipak samo bosanski Srbin čija snaga isključivo zavisi od milosti gospodara preko rijeke.