Vučić: Kriv sam što sam išao u Moskvu i Brisel, trebao sam ostati i poslati vojsku u Novi Pazar

vucic
Rekao je i da je situacija u Novom Pazaru bolja nego što je bila

 

-Izgubite sa 12.000 glasova u jednom malom mjestu, i pravite problem - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za srbijanske medije o izbornim rezultatima u Šapcu, rekavši da želi da čestita i "onom malom Paunoviću" u Paraćinu, koji nije pravio nikakve probleme.

- Pričali su u Šapcu da nemaju testova, a imaju sve. Misle da će tako ostati još sedam ili deset dana na vlasti. Neće im pomoći nikakvi ambasadori, narod je tamo odlučio - rekao je Vučić.

Kako je kazao, samo četiri zemlje u Evropi su testirale više stanovnika od Srbije, proporcionalno broju stanovnika: Njemačka, Autrija, Štvajcarska i Italija.

- Srbija je testirala više građana od svih zemalja u regionu - rekao je Vučić, istakavši da je testirala pet puta više nego Hrvatska u kojoj je, kako kaže, test više od 200 eura.

Naveo je da je u Srbiji testirano ukupno 428.000 građana.

- Ako pogledate, nas su samo ti testovi koštali oko 50 miliona, ne samo testovi već i laboratorijski rad. Imamo ih još 300.000, pa vidite koliko je to, još 30 miliona - istakao je Vučić.

Rekao je i da je situacija u Novom Pazaru bolja nego što je bila.

- Ja sam kriv što sam išao u Moskvu i Brisel. Da sam ostao u zemlji, odmah bi i vojsku uključio u Novom Pazaru, ali šta da radite. Mnogo mi je krivo - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da pregovara da napravi veliku bolnicu koja će stalno raditi.

- Sa 500-1.000 ležajeva, opremljena respiratorima, ako virus nastavi ovako da divlja - rekao je Vučić.