Vučić na svečanom prijemu u Palati "Srbija": Moramo da idemo u Evropu

vucic

Predsjednik Srbije je istakao da ne postoji veća čast nego dva puta zaredom u prvom krugu dobiti tako veliko povjerenje

Svečani prijem stupanja na dužnost predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića održao se u Palati "Srbija". Po protokolu, predsjednik se na svečanosti pojavio sa suprugom Tamarom Vučić.

Ne postoji veća čast

Predsjednik Vučić rekao je u obraćanju na svečanosti da ne postoji veća čast nego dva puta zaredom u prvom krugu dobiti tako veliko povjerenje i tako veliku podršku naroda, ali da ne postoji ni veća obaveza ni značajnija odgovornost od te, posebno u teškim trenucima i u teškim vremenima.

- Je li nam danas potrebnija hrabrost, da čuvamo sve ono što je naše, ili nam je potrebnija mudrost da gradimo budućnost koja je naša ili nam je do određene mjere potrebno i jednog i drugog, taman onoliko da sačuvamo samostalnost i nezavisnost u odlučivanju i da možemo da ostanemo i budemo svoj na svome - rekao je Vučić i dodao:

- Ali ja bih samo rekao da kada dijelimo plate, kada dijelimo penzije, da ljudi moraju da znaju da to imamo zahvaljujući mudrosti i pameti i pogledu usmjerenom u budućnost i privlačenju investicija, jer bez toga ne bi bilo ni snažnije vojske ni snažnije Srbije. 

Put Srbije u Evropu

Kako je istakao predsjednik Srbije, moraju da idu u Evropu. 

- I zato ja nerijetko govorim, iako će to oduzeti dio od one popularnosti koju imamo, da moramo da idemo u Evropu i da gledamo u Evropu, ali istovremeno moramo da imamo onoliko hrabrosti i da i njima u Evropi i svima drugima moramo da kažemo da hoćemo da sačuvamo svoju samosvojnost i svoju samostalnost, da imamo svoju glavu da donosimo odluke i da imamo svoje mišljenje, koje ne mora uvijek da im se svidi - poručio je Vučić. 

Kako je istakao, zemlja će prebroditi sve teškoće.

- Jednako smo siromašni i bogati, jednako mislimo kako ćemo ovu zimu da preživimo. I zato danas hoću da im kažem da ćemo znati da prebrodimo sve teškoće, i da će Srbija biti uspješna zemlja koja će čuvati svoju samostalnost, i da ćemo čuvati Srbiju koja će biti na Evropskom putu, ali nikome neće dati da ugrozi njenu nezavisnost - zaključio je Vučić.