Vučić: Ne sjedim na dvije stolice, u komšiluku se ambasadori pitaju ko će kuhati kafu u vladama

Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Budimpešti, nakon razgovora sa Viktorom Orbanom, da ne sjedi na dvije stolice, nego jednoj, srpskoj, jer se bori isključivo za interese Srbije.

 

Komentarišući članak "Timesa" u kojem ga sagovornici britanskog lista nazivaju "balkanskim Al Kaponeom", predsjednik Srbije je rekao da je to primjer kampanje protiv nekoga.

"Došao je kraj Vučićevom sjedenju da dvije stolice, sve ih je obmanjivao, ali sada je kraj, a ja nikoga ne obmanjujem nijednog sekunda, a ne sve vreme. Svima kažem jedno te isto, mi imamo svoju srpsku stolicu i ponosan sam na srpsku stolicu. Baš me briga za vaše stolice, imajte dvije pet deset ne zanima mi hoćemo svoju stolicu nemojte da drmate nađu", kazao je Vučić.

Vučić se potom osvrnuo na susjede Srbije kazavši da se u nekim državama ambasadori pitaju za sve, no nije specificirao na koga misli.

"Jel bi dobar kad bi bio nečija sluga i ispunjavao nečije želje i naloge . Moja politika je nezavisna Srbija, da na EU putu ali da brinemo o svojoj budućnosti, svojoj djeci, a ne da nam neko drugi određuje na dnevnom nivou šta nam je politika . Pogledajte neke zelje u okruženju, pa njima neko određuje ko će da kuha kafu u njihovim vladama, i to ih zovu ambasadrori nekih zemalja koji kod nas ne smiju ni da pitaju nešto. Tamo se pitaju za život i smrt u Srbiji. Ništa nađite takve lutke koje će te držati na povodcu", istakao je Vučić.

Podsjećamo, Predsjednik Srbije je boravio u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj, gdje se susreo sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom ali i predsjednikom Turske Recep Tayyip Erdoganom.

Screenshot: TV Pink