Vučić o Beogradu: Zatvaramo studentske domove, noćne klubove od 23 do 6 sati...

vucic
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Vlada donijeti odluku da na dvije nedjelje zatvori noćne klubove, splavove, kafiće koje nemaju bašte u periodu od 23 do 6 ujutro, kao i da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni. Zabranjena su javna okupljanja u zatvorenom za više od 100 ljudi, na otvorenom za više od 500. Najavio je i kazne od ponedjeljka za nenošenje maski u gradskom prevozu i tržnim centrima.

 

Vučić je rekao da je najveći problem Beograd, odnosno da je 82,5 posto zaraženih iz Beograda.

Vlada će sutra donijeti određene mjere, rekao je Vučić: "Na dvije nedjelje ćemo da zatvorimo noćne klubove i splavove od 23 sata do 6 ujutro, u to vrijeme smo imali najveći broj zaraženih lica, isto će važiti za kafiće, sem za one koji imaju bašte. Studentske domove ćemo sve u Beogradu da zatvorimo", naveo je.

Od ponedjeljka će država da naplaćuje kazne od oko pet ili šest hiljada dinara, što će Vlada da odluči, za one koji ne nose maske u tržnim centrima, javnom prevozu, dodao je.

"Takođe, zabranićemo javna okupljanja u zatvorenom do 100 ljudi, sa distancom i maskama razumije se. I na otvorenom do 500 ljudi. To na otvorenom nije ni blizu toliko opasno kao neuporedivo manji skupovi na zatvorenom", rekao je Vučić.

"To su mjere koje će ići od sutra, a ukoliko to ne bude dalo rezultate, a konsultovali smo se sa ljudima iz Kriznog štaba... Da sam mogao da odlučujem sam - zatvorio bih Beograd i uveo bih sedmodnevni policijski sat", dodao je, navodeći da je to najbrže rješenje i najbezbolnije.

Ako ove mjere ne budu dovoljne, ići ćemo dalje, rekao je Vučić.

Izvor: