Vučić o ukidanju presude žandarmima: Kako da objasnim bratu da je kriv što je bubrezima napao pendreke?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedjelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedjelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske.

On je prenio novinarima da je sinoć kontaktirao ljude u Briselu i rekao, „ako su ovo stavovi Albanaca, da ne gubimo vrijeme, da ne dolazim“, a da je zamoljen da dođe.

- Ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me natjerate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijnajevim, Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete uopće - poručio je Vučić.

Kazao je da nije fasciniran njihovim idejama i da se ne plaši ni pritiska sa Zapada.

- Pogrešnog čovjeka ste našli za pritiske. Ako ste spremni da razgovarate o kompromisu, mi smo spremni. Mi ništa ne zakucavamo i spremni smo da razgovaramo - naglasio je Vučić.

On je kazao da, ako na takav način misle Albanci da razgovaraju sa Srbijom, delegacija će otići u Brisel i reći "sve najbolje vam želimo", a Evropi "kada ispune Briselski, sporazuma da nastavimo".

- Mislili su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanja vode, navodnog otimanja novinara - kazao je predsjednik.

Govoreći o ukidanju presude žandarmima za prebijanje njegovog brata Andreja, Vučić je rekao:

- Kada vas uvjeravaju da su krivi bubrezi moga brata što su napali nečije prendreke, a prije toga su pričali da nije dao ličnu kartu, poslije čega se ispostavilo da je dao sva dokumenta... Šta ćete, tako vam je u diktatorskim zemljama - rekao je Vučić, upitavši se kako starijem sinu Danilu da objasni zašto vode kampanju protiv njega.

Predsjednik je rekao da neće bitangama "ni albanskim ni srpskim" dozvoliti da mu napadaju Srbiju.

- Moj sin nije ništa ukrao niti išta ikome nažao učinio. Kriv je što je kupio kartu i putovao u ekonomskoj klasi da gleda utakmicu reprezentacije.

Ujedno, upitao se o odnosu medija prema njegovo kćerki.

- Šta čekate, da Milica postane punoljetna? Pa, onda drvlje i kamenje na nju - šokiran je predsjednik. 

„Nećete da me slomite, samo ste me ojačali“, dodao je.

- Bijednici koji misle da nečiju djecu treba da napadaju da bi nekoga pobijedili... Više neće moći - poručio je srbijanski predsjednik.