Vučić smiruje tenzije: Spreman sam ugostiti Đukanovića u Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako je spreman ugostiti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kako bi razgovarali, pišu srbijanski mediji.

Kako prenose agencije, Vučić je kazao kako je "uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, ugostiti u Beogradu Mila Đukanovića kako bi razgovarali, umjesto da se stvaraju problemi i tenzije".

- Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete prveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim - rekao je Vučić. 

Upitan o odnosima Srbije i Crne Gore, Vučić je rekao da je crnogorskog premijera Duška Markovića tokom njegove posjete Beogradu zamolio da uzme u obzir i interese Srbije i da Kosovo ne bude bolje tretirano od Srbije, ali to nije ispoštovano, prenosi Avaz.

- Uprkos svemu, mi moramo sa Crnom Gorom imati normalne odnose, jer je to u interesu Srba koji žive tamo. Moramo gledati kako da pomognemo tamošnjim Srbima, kako da pomognemo naše kulturne ustanove i izgradnju vrtića, da nam Crna Gora to dopusti. Naš interes je da imamo dobre odnose - istakao je Vučić. 

On je kazao i kako politički odnosi u regionu nisu idealni, jer su različiti politički interesi. 

- Ne treba od toga praviti probleme. Naši odnosi su pristojni. Ja nisam želio da odgovaram na uvrede iz Crne Gore - istakao je Vučić.

Vučić je naveo i kako bi želio da Srbija sa Sjevernom Makedonijom, Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom uradi integrisane granične prelaze.