Vučić u Subotici: U naredna tri mjeseca ćemo vas iznenaditi najboljom vijesti u historiji

.
Sa Viktorom Orbanom smo obnavljali Sinagogu, krenuli smo da radimo prugu Subotica, dodao je on

U Subotici je počeo skup Srpske napredne stranke na kojem će se obratiti predsjednički kandidat SNS Aleksandar Vučić.

- Moram da se izvinem što na mađarskom znam da kažem samo "dobar dan" i "pazi na voz - našalio se Vučić na početku skupa, a potom zahvalio Mađarima zato što zajednički stvaraju budućnost pristojne i moderne Srbije.

Volume 0%

 

Mjesto za ponos

On je najavio da će 41 milion eura biti uloženo u rekonstrukciju i izgradnju opće bolnice u Subotici, da bude, kako je rekao, mjesto za ponos, te dodao da je ostalo još pet miliona eura da se uloži u subotičko Narodno pozorište.

- To je jedna od najljepših zgrada u Srbiji. Sa Viktorom Orbanom smo obnavljali Sinagogu, krenuli smo da radimo prugu Subotica - Segedin i to ćemo u najkraćem roku završiti - rekao je Vučić.

Rekao je i da će se graditi gradski stadion vrijednosti 30 miliona eura. 

- Ovo vam govorim ne zato što sam došao da molim za glasove. Ne govorim vam ovo zbog izbora, jer nas poslije čekaju mnogo važnije stvari, da nastavimo da gradimo našu Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je Mađarska bila na 12. mjestu kao trgovinski partner, a da je sada na petom, navodeći da se po tome vidi koliko su ekonomski odnosi napredovali.

- Znam ja koliko smo vremena morali da uložimo i mi Srbi i Mađari da bismo jedni druge počeli da poštujemo i da, usuđujem se da kažemo, volimo poslije svega što smo u historiji prošli. Kada u Evropi svi šute i kad god je muka, postoji jedna zemlja koja stane uz Srbiju, uspravi se i sve kaže u najboljem interesu Srbije. To je Mađarska, i to nikad ne smijemo da zaboravimo - rekao je Vučić.

Novi investitor

On je najavio i dolazak novog investitora u naredna tri mjeseca.

- Vama u Subotici prvima da kažem. U naredna tri mjeseca ćemo vas iznenaditi najboljom vijesti u historiji, a tiče se dolaska investitora, čija imena ne smijem još da kažem. Riječ je o automobilskoj industriji - rekao je Vučić.

Ponovio je da je cilj da prosječna plata bude 1.000 eura, a prosječna penzija preko 500 eura. Vučić je zahvalio Subotičanima, jer su se okupili u velikom broju i rekao da će biti tužan ako rezultat na predsjedničkim izborima bude ispod 60 posto. Svoje obraćanje je završio uz "Živjelo srpsko-mađarsko prijateljstvo".

Na početku skupa okupljenima se obratio član Predsjedništva SNS Igor Mirović.

- Okupili smo se u Subotici, jer nas povezuje isti plan i isti san koji živimo nekoliko godina unazad o uspješnoj Srbij i jakoj ekonomiji, zemlji koja jača kao nikada do sada. Okupili smo se i zbog ideje koja nas vodi i koju predstavlja predsjednik Aleksandar Vučić - rekao je Mirović.

Djela govore

Mirović je govorio i o predsjedniku Vučiću.

- Aleksandar Vučić potiče iz ugledne porodice. Bio je jedan od najboljih studenata, beskrajno radan i hrabar, i tada kao i sada, kada stoji rame uz rame sa najvećim liderima svijeta. Ponosan je, jer predvodi Srbiju. Djela govore i djela raspaljuju i vjeru i nadu. Predsjednik je sposoban da nas vodi još dalje u budućnost. Kad se kaže Vučić, misli se na sretnu Srbiju. Zato i kažemo da zajedno možemo sve, i moramo sve - rekao je Mirović.

Predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je rekao da je ponosan na državu koju su napravili, a potom je svoje obraćanje nastavio i na mađarskom jeziku.

On je pozvao građane da glasaju za Vučića 3. aprila, jer je, kako je rekao, neophodna stabilnost i neophodan je mir.

- Srbija je postala ugledna država, na koju se obraća pažnja i koja je zaslužna za stabilnost na Zapadnom Balkanu - rekao je Pastor i dodao da je SVM u Vučiću prepoznala hrabrost i poštenje. 

Dodao je kako im je čast što mogu da budu saborci, a predstoji im teška bitka u ovim teškim vremenima, piše Telegraf.rs.