Vučić u Washingtonu: Unapređenje odnosa jedan od vanjskopolitičkih prioriteta

Home

Vučić u Washingtonu: Unapređenje odnosa jedan od vanjskopolitičkih prioriteta


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vašingtonu da je jedan od vanjskopolitičkih prioriteta Srbije unapređenje ukupnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Tokom sastanka sa predsjedavajućim i kopredsjedavajućim potkomitetom američkog Senata za Evropu, senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem, Vučić je istakao da članstvo u EU ostaje vanjskopolitički cilj Srbije, koja će i dalje biti pouzdan i kredibilan partner EU.

Vučić je obavijestio američke senatore o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine, ukazavši na neophodnost primjene dogovorenog, saopšteno je iz Službe za medije predsjednika Srbije.

On je izrazio zadovoljstvo aktuelnom saradnjom Srbije sa SAD na planu bezbjednosti, oblasti u kojoj je ostvaren najveći napredak u prethodnom periodu.

"Na ovom polju u budućnosti će saradnja biti ubrzana i poboljšana" ,rekao je Vučić.

Govoreći o ekonomskim prilikama u Srbiji, Vučić je obavijestio senatore o ekonomskim reformama, privrednom napretku i poboljšanju poslovne klime i naglasio da te činjenice Srbiju preporučuju kao dobro tržište za američke investitore.

Džonson i Marfi iznijeli su nekoliko savjeta o tome kako popraviti poslovni ambijent u Srbiji s ciljem privlačenja više američkih investitora.

Džonson je rekao da SAD želi da pokaže koliko je Balkan važan i da je dobro razgovarati o izazovima i mogućnostima sa kojima se region suočava.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 17/07/2017 - 18:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top