Vučićeva saradnica: Dačić neće sigurno biti premijer

asdf

Potpredsjednica Vlade Srbije i članica Predsjedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje snažnu, jaku i otvorenu Vladu, da je potrebno jedinstvo, kao i da "Ivica Dačić neće biti premijer" i da je generalno protiv koalicije sa SPS-om.

- Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS-om, mislim da se mnogi kače na leđa SNS-a i predsjednika Vučića i došlo je vrijeme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije - rekla je Mihajlović.

Pravo na slavlje ima samo Vučić

Pravo na slavlje, kako kaže ona, ima samo predsjednik Aleksandar Vučić, jer je napravio historijski rezultat.

- Dva puta pobijediti u prvom krugu na direktnim izborima, i to sa većim brojem glasova drugi put je historijski rezultat - navela je Mihajlović u saopćenju.

Potpredsjednica Vlade Srbije i članica Predsjedništva SNS-a takođe je rekla da su mnoge stranke na izborima zloupotrijebile krizu u Ukrajini, a da su SNS i predsjednik Vučić donosili odluke u interesu države, a ne stranke.

Nije sigurna da je ovo prava pobjeda

- Mnoge stranke su zloupotrijebile osjećaj građana Srbije u odnosu na prijateljstvo sa Rusijom. Dok smo mi trpili udarce političkih protivnika, dok su nas napadali i dok smo se borili, neki su gledali sa strane - smatra Mihajlović.

Što se tiče SPS-a, oni se, kako je rekla, raduju, ali nisam sigurna da su ostvarili pravu pobjedu.

- Mislim da su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju. Za SNS je bilo jednostavnije da ne donosimo nikakvu odluku u vezi sa ratom u Ukrajini i bolje bismo prošli, ali gledali smo interes države, a ne stranke. Zbog toga je predsjednik Vučić i pobijedio, jer ljudi imaju povjerenja u njega, znaju da će dobro da razmisli i da donosi odluke mudro i hrabro - rekla je ona gostujući na Televiziji Hepi.