Vukanović o sastanku u Briselu: Dodik je kukavica, pristao je na sve

.
Umjesto najavljene priče i borbe za navodnu samostalnost RS i za izvorni Dejton, Vojsku RS, sada imamo najavu dodatne centralizacije, istakao je Vukanović

 

Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović se za portal "Avaza" osvrnuo na sastanak lidera bh. političkih stranaka u Briselu sa predsjedniko Evropskog vijeća Šarlom Mišelom (Charles Michel) i visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom (Josep Borell). 

- Milorad Dodik je jedna kukavica koja se uvijek povuče i jednostavno je on sada pristao na sve. Umjesto najavljene priče i borbe za navodnu samostalnost RS i za izvorni Dejton, Vojsku RS, sada imamo najavu dodatne centralizacije, možda čak i gašenje Doma naroda u PS BiH ako se bude poštovao štav Venecijanske komisije. On je marioneta i izdajnik - istakao je Vukanović. 

Kako dodaje, svađu lidera PDP-a Branislava Borenovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika ne može komentirati, jer nije bio tamo.

- Iskreno, nisam bio prisutan u Briselu pa ne mogu da komentiram sad nagađanja šta se događalo. Normalno je da su dijametralno suprotne razlike između vlasti i opozicije u RS. I građani u RS trebaju znati da je Dodik ponovo, po ne znam koji put pristao na sve kako bi on opstao na vlasti i da su pale maske - zaključio je Vukanović.