Vukanović: Stanivuković i Dodik prave štetu Novaku Đokoviću

dodo
Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS, prijavio je banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića za nezakonitosti u izgradnji dvorane za predstojeći ATP turnir u Banjaluci. On je u Danu uživo na N1 kazao da Stanivuković sarađuje sa entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom i odbacio je optužbe da vrši napad na najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji se povezuje sa ovim turnirom.

Zamjerili ste ste Stanivukoviću, Nešiću, posredno ste protiv Đokovića?

Đokoviću ne i njemu svaka čast na turniru u Banjaluci. Kritikujem što Stanivuković i Dodik pokušavaju prikriti pljačku krijući se iza leđa Novaka Đokovića i njemu prave štetu. Treba sve raditi po zakonu. Ima izreka da čovjek vrijedi koliko može svakome sasuti istinu u lice. Stanivuković kaže da nisam ni kiosk napravio. To što sam ja uradio nije niko u regionu. Prošao sam Scilu i Haribdu dok Stanivuković nije. Sto puta sam bio na ivici.

Da li vam smeta patrijarh Porfirije?

Kad je patrijarh Irinej dao orden Dodiku i Vučić i kad ih je blagoslovio ja sam rekao da se crkva ne treba miješati u državu. Mislim da patrijarh Porfirije poprilično stoji po strani. Imao sam sukob sa Grigorijem i on je završen mojom pobjednom. SPC je apsolutno na strani vlasti. Katolički fratri će 90 posto kazati da je HDZ dobra stranka. SPC je uvijek bliska vlasti. Moram kritikovati i vladiku Sergija koji kaže za Dodika i Vučića da su mučenici. Ne mogu da šutim da se neki ljudi sakriju iz odore ili ahmedije i blagosiljaju kriminalce.

Prijavili ste Stanivukovića i Viškovića zbog izgradnje dvorane u Banjaluci? Optužujete Stanivukovića da je nenamjenski, mimo ugovora i procedura, prebacio Teniskom savezu RS-a već 5 miliona KM, te da namjerava podići kredit od 25 miliona KM i sav finansijski teret prebaciti na turnir?

Stanivuković će početi izgradnju i on je investitor, a krije se iza Teniskog saveza RS-a na čijem je čelu direktor RAK-a koji je nedavno kaznio FACE televiziju. Ključna stvar je da radovi počinju bez projekta, bez poznatog izvođača radova i bez projektne dozvole. Ako pravite objekat od 25 milona ne može biti privremena dozvola. Stanivuković vlada Banjalukom na isti način na koji se vladalo prethodnih 15 godina. On sjedne sa Dodikom i fino se dogovore kao da su njihove kruške i jabuke. To su javni novci. Stanivuković umjesto da je sasjekao drvo korupcije on ga zalijeva. To ne bi radio Radojičić (bivši gradonačelnik Banjaluke), on je bio gospodin. Stanivuković da je opozicija sad bi se tamo valjao u blatu i snimio bi pet videa. Kad kažem da je to kriminal on kaže da je to napad na Đokovića.