"Dodikov skup je još veći debakl od njegove peticije" / Vukanović: Svjestan je da mu se približava kraj

123sadssad
Dodik je morao da krikne i sam počne skandirati - SNSD, SNSD - ne bi li probudio uspavanu masu, navodi Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović, naroni poslanik u Skupštini RS-a kazao je, komentarišući jučerašnji SNSD-ov skup, da "nema slika i snimaka iz drona, jer bi pokazali opšti debakl, RTRS i ATV su pokušali našminkati kadrovima i 'totalima', ali svakom je jasno da nije bila ni trećina od 14.107 okupljenih, kako je lažno ustvrdio očajni Dodik".

On je skup SNSD-a uporedio sa posljednjim mitingom Nikolaja Čaušeskog u Bukurešt krajem 1989. godine, kada je iz očaja nakon pobune i protesta u Temišvaru pokušao da na silu okupi gladne i ponižene Rumune i izvede predstavu kako ima podršku naroda.

- Televizijski prenos naglo je prekinut kad je masa počela da se komeša i skandira „Temišvar, Temišvar“ u znak podrške ljudima koji su ustali protiv Čaušeskog, koji je bio zbunjen i šokiran kad je vidio šta se događa, da je došao kraj jer pritisak i ucjene više ne pomažu - objašnjava Vukanović.

Kaže da je mnogo sličnosti sa Čaušeskuom, jer je Dodik doživio sličan potop i debakl sinoć na Kozari uprkos velikoj mobilizaciji cjelokupnog članstva.

- Iako su autobusi na silu dovedenih članova SNSD-a iz svih krajeva Srpske, od Trebinja, Zvornika, Foče, Bijeljine do Prijedora i Novog Grada, jedva da se okupilo 5 000, maksimalno 6 000 ljudi. Oni su sami izabrali svoj Vaterlo, i postali svjesni značenje poslovice da majka nije klela sina što se kockao, kao Dodik i SNSD sa peticijom, već što se vadio propalim mitingom - poručuje Vukanović.

 

Ističe da iako se Dodik trudio da širi optimizam i odaje utisak sigurnosti i samopouzdanja, "galama, govor tijela, neartikulisani krikovi, nepovezano pričanje bez ikakvog smisla i govor koji nije imao nikakvu poruku niti težinu, dobrom posmatraču jasno pokazuje da se radi o uplašenom tiraninu koji gubi kontrolu i tlo pod nogama jer je svjestan da se približava kraj, da su sve karte odigrane, da blefiranja, obećanja, laži i podvale više ne prolaze i da ničim ne može preokrenuti izgubljenu situaciju".

- Dodik je morao da krikne i sam počne skandirati - SNSD, SNSD - ne bi li probudio uspavanu amorfnu masu, čuo neku povratnu reakciju nekolicine svojih pristalica - navodi Vukanović.

Kaže da mu je ispod časti komentarisati sramni Dodikov govor u kome se brutalno rugao svojim građanima koje je protjerao u svijet i koji rade naporne poslove kako bi preživjeli, te licemjerno pričao kako on i njegova porodica neće da odu jer im je ovdje lijepo.

- Bez pretjerivanja, Dodik djeluje kao potpuno neuravnotežena i neuračunljiba osoba - kazao je Vukanović i dodao: "Gotovo je!".

Kaže da je sada više nego ikada uvjeren da nema ni teoretske šanse, uprkos milionima, pritiscima i ucjenama, da Dodik i SNSD preokrenu situaciju.

- Skup na Kozari još je veći debakl nego peticija, piše Nebojša Vukanović na svom blogu.