Vulić pravda Dodikove postupke: I Clinton je svirao u Bijeloj kući / PDP se tome divio, a stide se harmonike

.
Harmonika je tradicionalni instrument srpskog naroda i srpskih lijepih pjesama

 

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić stala je u oodbranu člana Predsjedništva BiH i njegovih današnjih postupaka upitavši zašto se predstavnici PDP-a i SDS-a stide harmonike?

Dodala je kako je to tradicionalnih srpski instrument, te je podsjetila na to da je Bill Clinton također svirao saksofon u Bijeloj kući. Dodala je da se PDP tada nije bunio, a harmonike se stidi.

- Ko im je rekao da se zgražavaju na harmoniku? Uz to, Branislav Borenović na Manjači je "glumio" velikog ljubitelja predivnog instrumenta, samo ostaje nepoznanica da li sa klavijaturom ili dugmetari", istakla je Vulićeva.

Ona je konstatovala da građani Republike Srpske danas mogu vidjeti ko su lica stranaca i ambasada, s obzirom da se javio i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić koji samo razumije i troši novac u engleskoj valuti funti.

- A, i kako ne bi kad ga tvorci iste valute štite i instruišu protiv svega što je srpsko. Zato je Mladen Ivanić stavio sebe ispred Republike Srpske o čemu svjedoči i njegov današnji imetak. Počasni predsjednika PDP-a je čovjek koji se na tviter nalogu lažno predstavlja kao srpski član Predsjedništva, to govori o njegovoj iluziji i življenju u prošlosti, naglasila je Vulićeva.

Osvrnula se i na to što je Branislav Borenović člana Predsjedništva Milorada Dodika nazvao budalom.

- To svakako zaslužuje tužbu za klevetu, a neće je biti teško dokazati jer se Borenovićeva politika i svodi na nivo trača i klevete. Ukoliko pravosuđe, kojim je PDP kako se hvale ovladao, bude imuno na prijave SNSD-a, svakako da ima i Sud u Strazburu, rekla je Vulićeva.

Ona je navela da je posebna priča Mirko Šarović koji se stidi harmonike.

- Njemu mogu samo poručiti da je on zadnja osoba koja može javno izjaviti da ga je sramota ko i kako predstavlja srpski narod, dok je većinu srpskog naroda, pa čak i članova SDS-a sramota njega i njegovog vođenja politika. A možda, bolje reći, da je riječ o osobi koja nema ni stida ni obraza jer politiku vodi samo za svoj groš, ocijenila je Vulićeva.

Izvor: