Vulin: Izlečićemo koronu ali u Hrvatskoj neće izlečiti komplekse prema Srbima

Aleksandar Vulin
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je, povodom komentara hrvatskih medija na metode borbe Srbije protiv virusa korona, da "Hrvatska Srbiju jednostavno ne zanima", te da se Srbija protiv ove zaraze bori brzo, uporno i organizovanije od mnogih bogatijih zemalja, što pokazuju brojevi zaraženih i preminulih.

Vulin je istakao da će i Srbi i Hrvati izliječiti koronu, ali da "mnogi u Hrvatskoj nikada neće izliječiti komplekse koje osjećaju prema Srbiji i mržnju prema Srbima", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

On je konstatovao da hrvatski vladini mediji iznose glasno ono što ne smije da izgovori Vlada Hrvatske uporedivši ove napade sa hrvatskim negiranjem zločina nad Srbima u akciji "Oluja" 1995. godine i minimiziranjem genocida u Jasenovcu koju je počinila Nezavisna Država Hrvatska, osnovana na današnji dan prije 79 godina.

Vulin je Hrvatskoj poželio da se uspješno izbori s virusom, sa što manje oboljelih i mrtvih i da nauče "da neće izbjeći nijednu smrt i nesreću time što napadaju Srbiju".