Wigemarku uručena Povelja “Djeca stubovi svijeta”

Šefu Delegacije Evropske unije u Bosni Hercegovini Larsu-Gunnaru Wigemarku uručen je danas primjerak Povelje udruženja “Djeca stubovi svijeta” koju je potpisao u septembru u znak podrške angažmanu udruženja na odgoju, obrazovanju i dijalogu među djecom.

Wigemark je ponovio opredijeljenost Evropske unije da podrži mlade ljude u zagovaranju pozitivnih promjena u zajednicama, a pozdravio je i angažman o brojnim važnim pitanjima u kontekstu integracije zemlje u EU, poput borbe protiv korupcije i zaštite okoliša.

Ovo je njihov projekt, projekt tinejdžera BiH, koji uključuju alarm: Planeta vapi za čovjekom – kazala je predsjednica Udruženja “Djeca stubovi svijeta” Fatima Hukić, dodajući da ovaj projekat, započet u BiH, promovira moralna načela koja su primjenjiva na savremene potrebe čitavog svijeta.

Udruženje “Djeca stubovi svijeta” u jesen ove godine organizirat će peti Internacionalni kongres djeteta, a prvi je upriličen u julu 2000. godine, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH, kako prenosi fokus.