Za 40 godina jedan Bošnjak u Njemačkoj potroši 100 hiljada EURA na cigarete- Kako ćeš pred Gospodara?

.

Brojke ne lažu, napisao je u svojoj objavi Fuad ef. Seferagić, rodjeni Cazinjanin koji danas radi i živi u Njemačkoj.

Komentarisao je štetnost pušenja i koliko ljudi u životu potroše na cigarete. U svojoj objavi iznio je podatke koji potiču na razmišljanje. Pročitajte objavu u cjelosti:

“Jedan Bošnjo, dakle Musliman, u Njemackoj popuši dnevno po jednu kutiju cigara od 7 €. Za 40 godina, koliko radi u Njemackoj i pusi, ispuši 100.000€. Oko 370.000 muslimana pušača u Njemackoj, pušeći po jednu kutiju od 7 € dnevno, za godinu dana ispuše oko 900 miliona EURA. Neka se dobro pripreme pušači, kako će stati pred svoga Gospodara i kako će odgovoriti na pitanje - Kako su trošili svoj imetak!?

USPOREDBA DANA 01.06.2016., je završen najduži tunel na svijetu (Gothard tunel, dug 57 km), između Švicarske i Italije. Građen je 17 godina i iskopano je toliko zemlje da bi kompozicija voza, koja bi to vukla, bila duga od Švicarske do Čikaga, a na njemu je radilo 2000 radnika od kojih je osam poginulo tokom gradnje.

 

Tunel skraćuje putovanje za saHat vremena i koštao je 11 mlrd eura. Radi usporedbe, 11 mlrd eura potroši na cigarete samo blizu pola miliona Muslimana pušača u Njemačkoj za 10 godina.”- napisao je ef. Seferagić.