Za dane vikenda će biti “pravo proljeće”, sunčano s visokim temperaturama

Prolazno više oblačnosti danas može biti u istočnim i centralnim područjima

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, piše Fokus.ba.

Prolazno više oblačnosti može biti u istočnim i centralnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 23°C. U Sarajevu umjereno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3°C, a najviša dnevna temperatura oko 17°C.

subotu će u u Bosni i Hercegovini biti sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

nedjelju u Bosni i Hercegovini će biti  sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa juga se očekuje tokom noći na utorak. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.