ZA GRAM KOKAINA Avdić: Jedni “šmrču” belo, a drugi razvijaju biznis novcem nastalom na toj pošasti!

„Zahvaljujući Narodu i pravdi i njenom lideru, kantonalna vlast počela podsjećati na SDA, ili Stranku za BiH iz njihove najkonzervativnije i najkoruptivnije faze,“ piše Senad Avdić

Konačno, treba li žaliti, lamentirati nad smjenom Kantonalne Vlade?“ pita se Senad Avdić i obrazlaže svoj stav.

„Možda i treba, ali mnogo više treba biti zabrinut i revoltiran što ta Vlada nije iskoristila priliku koju su joj dali birači, a kasnije podržali strani zvaničnici u BiH, pa i očajavati  što je, prije svega zahvaljujući Narodu i pravdi i njenom lideru, kantonalna vlast počela podsjećati na SDA, ili Stranku za BiH iz njihove najkonzervativnije i najkoruptivnije faze.

Primijetili ste, sasvim sigurno, kako je Elmedin Konaković pružao otpor dok se oko njega, od strane emisara SDA i nakupaca SBB-a kupovala, prekomponirala nova parlamentarna većina. Njegov intimus, prijatelj Denis Stojnić, boksač i ugostitelj, objavio je na društvenim mrežama fotografije “neopredijeljenog” kantonalnog poslanika Fahrudina Pecikoze dok ovaj, navodno, šmrče kokain. Prethodnih dana je Pecikoza pristupio Savezu za bolju budućnost i zakleo se na vjernost Radončiću.

Za Denisa Stojnića je proteklih mjeseci portal “Žurnal”, pozivajući se na međunarodne i domaće policijske izvore, pisao kako je investirajući u nekretnine “oprao” stotine hiljada maraka stečenih prodajom kokaina. Takav nam je, eto, parlamentarni život, sukob “vlasti” i “opozicije”: jedni “šmrču” belo, a drugi razvijaju biznis novcem nastalom na toj pošasti!