Za Ljute Krajišnike: Zlatni ljiljan, Nijaz Veladžić, snimio novu pjesmu

Tek što je objavio svoj prvi video spot, svoje prve protestne pjesme sa grupom „Manipulacija“, gdje je pjesma naišla na nevjerovatno dobar prijem kod publike, neumorni Veljun sa grupom „Manipulacija“ uspijeva da snimi svoju drugu pjesmu, koja će također postati hit, jer se radi o pjesmi posvećenoj trojici ljutih Krajišnika, krajiških navijača rahmetli Hasibu Mahmiću, Almiru Kasumoviću i Vildanu Pehliću, čije se poruke prije teške saobraćajne nesreće svi dobro sjećamo.

Nijaz Veladžić Veljun jedan je od najboljih i najhrabrijih boraca i sinova Bosne i Hercegovine, stopostotni ratni invalid, nosilac najvećeg ratnog priznanja značke Zlatni ljiljan, bužimski specijalac za uništavanje tenkova. U surovom ratu je izgubio vid, ali se nije predao, već je nastavio biti aktivan na mnogim poljima.

Bio je čak poslanik Skupštine Unsko-sanskog kantona, ali je boreći se protiv nepravde ispred te iste vlade štrajkovao glađu. Unatoč svemu, Nijaz Veladžić Veljun, je napisao odličnu knjigu „Krajiške gazije“, te snimio nekoliko CD-ova narodne muzike, za koje je sam pisao tekstove.

Ovih dana Nijaz puno radi na novom albumu koji će imati 8 pjesama. Biti će to pjesme, za koje je Veljun uradio muziku i pisao tekstove. Muzika je zabavnog karaktera, gdje će on pjevati svih osam pjesama, a pratiti će ga grupa „Manipulacija“.

Pjesmom „Ljuti Krajišnici“, Veljun želi da ukaže na patriotizam i ljubav prema Krajini, Bosni i Hercegovini i njenim najboljim sinovima. 

 

Tekst ove pjesme je napisao sam Nijaz Veladžić Veljun, koji je ujedno i pjeva uz pratnju grupe „Manipulacija“, a video spot je snimio jedan od najboljih snimatelja BiH, Hasan Arnautović, dok je montažu uradio Mato Klarić.

Video spot je, između ostalog, sniman na bužimskom stadionu, te kod spomen česme ljutim Krajišnicima u Vranograču. Mnogi vjeruju da će ovo postati krajiška himna, odnosno krajiška navijačka pjesma, koja će se pjevati na mnogim stadionima.