Za operaciju djevojčice iz Bihaća potrebno 21.000 dolara

djevojčica
Četvorogodišnjoj Jasmini Beganović iz Bihaća dijagnosticirana je bolest rascijepljena kičmena moždina, a za njenu operaciju u Turskoj potrebno je prikupiti 21.000 dolara, zbog čega su njeni roditelji odlučili potražiti pomoć dobrih ljudi.

 

Njen otac, Mirsad Beganović kaže da je operacija zakazana za maj ove godine.

“Akobogda, mi bi trebalo da budemo 20. maja na operaciji u Turskoj, a u međuvremenu prikupljamo sredstva koja su potrebna za operaciju. Naša Jasmina ima samo četiri godine, a s obzirom na to da nam država ne pomaže, mi smo bili prinuđeni da potražimo pomoć dobrih ljudi”, istakao je Mirsad.

Do sada su za njenu operaciju, prema njegovim riječima, prikupili 18.000 KM.

“Toliko je sredstava trenutno na računu. Međutim, moramo do maja prikupiti i ostatak novca kako bismo mogli ići na operaciju”, rekao je Mirsad te dodao da su u ovih 21.000 dolara uključeni i putni troškovi i Jasminino liječenje.

On, kako kaže, trenutno ne radi, a sve do početka pandemija virusa korona bio je zaposlen, nakon čega je izgubio posao i bilo kakva primanja.

“Sada nemamo nikakvih primanja i ne radim nigdje, tako da smo prinuđeni da potražimo pomoć dobrih ljudi kako bi naša kćerka ozdravila”, priča on.

Svi koji žele pomoći kako bi mala Jasmine otišla na operaciju i ozdravila mogu pozvati Mirsada Beganovića na broj telefona 063/297-449.

Također, putem računa u Raiffeisen banci: 161 3 0000 777 83 482, na ime Rahima Beganović, mogu uplatiti sredstva koja su potrebna za operaciju.