fbpx Za zenički novogodišnji ambijent 50.000 maraka

Za zenički novogodišnji ambijent 50.000 maraka

Home

Za zenički novogodišnji ambijent 50.000 maraka

Ulice Zenice bit će bogato ukrašene
Nakon 17 godina na uličnim rasvjetama bit će postavljeni i novi elementi.

Do kraja sedmice gradske ulice u Zenici bit će ukrašene, a za novogodišnji ambijent Grad je izdvojio 50.000 maraka, što će zasigurno učiniti da Zeničanima novogodišnja atmosfera u gradu bude na zavidnom nivou.

Prvi put

Osim postojećih, ove godine, a nakon čak 17 godina, na uličnim rasvjetama bit će postavljeni i novi elementi.

Pripreme za ukrašavanje gradskih ulica uveliko su počele, a iz Gradske uprave su istakli da će ove godine prvi put biti ukrašeni i neki od kružnih tokova.

- Novogodišnji ukrasi bit će postavljeni na Trgu Alije Izetbegovića, u ulicama Titova, Londža i Masarykova, odnosno Školska, a prvi put bit će ukrašeni i neki od kružnih tokova – pojasnili su iz Gradske uprave.

Poseban fokus je na centralnom gradskom trgu, koji se od 9. decembra pretvara u "Zimski grad".

- U "Zimskom gradu" bit će smješteni klizalište, drvene kućice, posebni ukrasi i jelka od sedam metara. Grad Zenica je ove godine za ukrašavanje osigurao sredstva u iznosu od 50.000 maraka, dok je ostatak sredstava iz donatorskih i sponzorskih izvora – pojašnjavaju iz Gradske uprave.

Zabavni program

Posebno ističu da je pripremljen bogat novogodišnji kulturno-zabavni program za sve građane Zenice, ali i brojne goste iz susjednih i drugih gradova koji će u praznično vrijeme posjetiti grad čelika.

Dva koncerta

Podsjetimo, kada se radi o najluđoj noći u godini, Zeničane će na glavnom gradskom trgu u Novu 2019. godinu uvesti trio i to Amel Ćurić, Enes Begović i Enver Lugavić Kice.

Noć prije na trgu će biti održan i koncert popularne „Crvene jabuke“, što je do sada najbogatiji muzički program povodom novogodišnjih praznika u Zenici.

Na glavnom trgu bit će smješteni klizalište i drvene kućice
Na glavnom trgu bit će smješteni klizalište i drvene kućice
Objavio: Čet, 06/12/2018 - 07:59

Povezane vijesti

Back to top