Za zenički novogodišnji ambijent 50.000 maraka

Nakon 17 godina na uličnim rasvjetama bit će postavljeni i novi elementi.

Do kraja sedmice gradske ulice u Zenici bit će ukrašene, a za novogodišnji ambijent Grad je izdvojio 50.000 maraka, što će zasigurno učiniti da Zeničanima novogodišnja atmosfera u gradu bude na zavidnom nivou.

Prvi put

Osim postojećih, ove godine, a nakon čak 17 godina, na uličnim rasvjetama bit će postavljeni i novi elementi.

Pripreme za ukrašavanje gradskih ulica uveliko su počele, a iz Gradske uprave su istakli da će ove godine prvi put biti ukrašeni i neki od kružnih tokova.

- Novogodišnji ukrasi bit će postavljeni na Trgu Alije Izetbegovića, u ulicama Titova, Londža i Masarykova, odnosno Školska, a prvi put bit će ukrašeni i neki od kružnih tokova – pojasnili su iz Gradske uprave.

Poseban fokus je na centralnom gradskom trgu, koji se od 9. decembra pretvara u "Zimski grad".

- U "Zimskom gradu" bit će smješteni klizalište, drvene kućice, posebni ukrasi i jelka od sedam metara. Grad Zenica je ove godine za ukrašavanje osigurao sredstva u iznosu od 50.000 maraka, dok je ostatak sredstava iz donatorskih i sponzorskih izvora – pojašnjavaju iz Gradske uprave.

Zabavni program

Posebno ističu da je pripremljen bogat novogodišnji kulturno-zabavni program za sve građane Zenice, ali i brojne goste iz susjednih i drugih gradova koji će u praznično vrijeme posjetiti grad čelika.

Dva koncerta

Podsjetimo, kada se radi o najluđoj noći u godini, Zeničane će na glavnom gradskom trgu u Novu 2019. godinu uvesti trio i to Amel Ćurić, Enes Begović i Enver Lugavić Kice.

Noć prije na trgu će biti održan i koncert popularne „Crvene jabuke“, što je do sada najbogatiji muzički program povodom novogodišnjih praznika u Zenici.

Image