Zabava za najmlađe sinoć na “Petrovačkom ljetu 2021. "

asd
Sinoć, drugog dana održavanja kulturno-zabavne manifestacije "Petrovačko ljeto 2021." posjetioci su imali priliku vidjeti program namijenjen djeci.

Program se održavao na Gradskoj bini i odavno u Bosanskom Petrovcu nije viđena tako brojna, mlada i razdragana publika.

Sve prisutne, najmlađe i najslađe pozdravila je direktorica JU "Centar za kulturu i obrazovanje"  Bosanski Petrovac i predsjednica Organizacionog odbora Ansela Husetić, osoba koja je svojom energijom i poduzetnošću najzaslužnija što se ova manifestacija održava i što ima ovako zanimljiv program.

"Iako prošle godine nismo mogli organizirati Petrovačko ljeto zbog situacije sa pandemijom, ove godine smo uspjeli i nadamo se da ćemo zadovoljiti sve ukuse i želje naših građana poštujući higijensko-epidemiološke mjere koje su trenutno aktuelne.
Manifestaciju smo počeli sa sinoćnjim sportskim aktivnostima, večeras imamo druženje sa klaunom, Interaktivnu predstavu sa radionicom, "Dječji  teatar u vrtu", u režiji Zarine Hozdić, a sutra ovdje imamo izložbu bosanskopetrovačkih rukotvorina, suvenira i tradicionalno spremljenih jela, a uvečer  "Smotru folklora",
kazala je direktorica Husetić.

Značajan broj prisutnih je potvrda ispravnosti ove ideje i manifestacije u Bosanskom Petrovcu.