Zabilježen jedan požar u Velikoj Kladušoj

321
Burna 24 sata su bila u Velikoj Kladušoj, pogledajte o čemu se radi:

Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je jedno krivično djelo, dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je zabilježena samo materijalna šteta..

Prema riječima dežurnog Kapića, velikokladuški vatrogasci bilježe jednu intervenciju u Ponikvama gdje je jučer došlo do zapaljenja njive. Intervencija je trajala od 13:18 do 14:20h.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 38 pacijenata. Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Mustafa Hodžić-.

U COVID ambulantu javilo se 6 pacijenata, bez daljih upućivanja u KB Bihać.

Kako informišu ovog jutra iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša i ViK-a, bez problema u isporuci električne energije i pitke vode.

U Veliku Kladušu danas dolazi ekipa koja je obilježila hrvatski futsal, MNK „Uspinjača-Gimka“ čiji igrači će u okviru prijateljske utakmice odmjeriti snage s domaćim MNK „Mujo Hrnjica“. Utakmica počinje u 19:00h. Iz kluba su pozvali sve ljubitelje futsala da u petak dođu u Gradsku sportsku dvoranu na posljednju utakmicu kluba prije pauze nakon završetka prvenstvenih utakmica.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog izrazito niskih temperatura iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu. Poseban oprez savjetuju u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast oblačnosti se očekuje u istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

Dodatna stabilizacija vremena i sunčani intervali pozitivno će djelovati na opću sliku, a većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Jutro i veče biće osjetno hladniji, stoga je u ovom periodu neophodno reducirati kretanje i provoditi mjere zaštite od niskih temperatura, naročito hronični bolesnici sa plućnim i kardiovaskularnim problemima, starije osobe i djeca.Topliji dio dana poželjno je iskoristiti za boravak na otvorenom.