Zagreb ukinuo odluku o obaveznom nošenju maski na otvorenom

K
Jučer je Stožer grada Zagreba donio odluku o obaveznom nošenju maski i na otvorenom. Odnosno, maske su bile obavezne na svim javnim površinama. Međutim, samo par sati kasnije došlo je do potpunog obrata, te je odluka ukinuta.

 

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević na konferenciji za medije obratila se javnosti povodom jučerašnje odluke Stožera. Tom prilikom je obavijestila javnost da se ta odluka ukida te da ona sama od jučerašnjeg dana preuzima vođenje Stožera Grada Zagreba.


“Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezni nošenja medicinskih maski na otvorenom”, izjavila je Pavičić Vukičević, a prenosi jutarnji.hr

Ona je također pojasnila i da je donijela odluku da se svi djelatnici komunalnog i prometnog redarstva trenutačno preraspodjele na mjesta redara za praćenje pridržavanja epidemioloških mjera. “Oni su to radili i u proljeće kada su donesene epidemiološke mjere. Oni imaju uniformu i značku, mogu se identificirati i u zatvorenom provjeravati ima li dezinficijensa i drži li se razmak”, rekla je vršiteljica dužnosti gradonačelnice.

Također je napomenula i da ovo nije politička odluka u svrhu njezine kampanje za gradonačelnicu. Istaknula je i da se nju pitalo da do ove odluke nikada ne bi ni došlo. “Da se mene pitalo, do ovoga ne bi došlo. Ovo je dio mog redovnog posla” , rekla je za kraj Pavičević Vukičević.