Zakon o PIO-u na čekanju: Otkazana sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Home

Zakon o PIO-u na čekanju: Otkazana sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Odgođen je nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH zakazan za 9. maj, na čijem dnevnom redu se ponovo trebao naći Zakon o PIO-u, Zakon o igrama na sreću, ali i nekoliko drugih važnih zakona, poput Nacrta zakona o porezu na dohodak i Nacrta zakona o doprinosima.

Potpredsjedavajući Doma naroda PFBiH Jasenko Tufekčić kratko je potvrdio za da je odgođena današnja sjednica, ali nije mogao govoriti o detaljima. Tufekčić je rekao da ne postoji poseban razlog zbog koje je odgođen nastavak sjednice.

Sjednica Doma naroda započeta 27. aprila je prekinuta, nakon što vladajuća koalicija SDA, SBB i HDZ BiH nije postigla dogovor u vezi sa Zakonom o PIO-u. Samo dan ranije koalicija je ovaj zakon podržala na Predstavničkom domu.

Predsjedavajuća Lidija Bradara najavila je za 9. maj nastavak sjednice Doma naroda PFBiH, ali sjednica, kako saznajemo putem NAP-a nije nastavljena.

Shodno tome, činjenica je da sva populacija koja trenutno nestrpljivo čeka donošenje i potvrđivanje Zakona o PIO-u nalazi se u nimalo pogodnoj situaciji. Koliko je i da li je Vlastima u BiH uopće bitno održavanje ove Sjednice koliko je to toga stalo upravo budućim penzionerima koji su prepušteni na milosti i nemilosti zvaničnika u Domu naroda PFBiH potvrđuje činjenica da se i iz nepostojećih ili nevažnih razloga ne može održati Sjednica koja, možemo slobodno reći, presuđuje o životima građana BiH.

(Cazin.NET)

Objavljeno: Tue, 09/05/2017 - 12:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top