Zapalila se njiva u Velikoj Kladuši - u Hitnoj 49 pacijenata

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Zbog iznenadnog kvara na cjevovodu detektovanom jutros oko 3:00h, bez vode su naselja Zagrad i Hukića brdo, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ekipe su na terenu i rade na sanaciji kvara.

JKP „ViK“ obavještava stanovništvo o planiranim radovima u okviru čišćenja rigola i slivnika po gradskim ulicama. U toku ove sedmice, do petka, planirano je čišćenje ulica Đure Pucara i Zuhdije Žalića (od TC Sudo-Luka do Križa“. Planirani radovi odvijat će se u vremenskom periodu od 08:00 do 15:00h.

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša imala je jednu intervenciju na gašenju požara koji je zahvatio njivu u naselju Kudići. Prema riječima dežurnog vatrogasca Dizdarevića, intervencija je trajala od 14:57 do 16:15h.

Policijski službenici evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša zatražilo je 49 pacijenata. Dva su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Indira Bukvarević i dr. Mustafa Hodžić.

Elektronapajanje je stabilno, saznajemo iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema rasporedu.

U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ i večeras je u Parku ORB „7 sekretara SKOJ-a“ predviđen dječiji program, predstava za djecu „ Zvončica“ u izvedbi DIS teatra. Predstava počinje u 20h. „Ljeto u parku“ nastavlja sa svojom gastro ponudom i muzičkim programom DJ Gipsy-a.

Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše bit će obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h i to na sljedećim relacijama:

Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do Kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića,

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste),

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša).

Danas će biti sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom poslijepodneva. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 28 do 34 stepena.

Biometeorološka prognoza je povoljna, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivisana. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće, mjestimično i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa dodatno će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

Stanje na cestama

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas će u terminima od 10 do 11 sati, zatim od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati biti obustavljen saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima od 08 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.