Zapalili Mercedes zbog poslovnih nesuglasica, nisu uspjeli iz prve pa se vratili

Muškarac (44) s nepoznatim kompanjonom pokušao je filmski zapaliti Mercedes tako što su bacili opušak. No, kako auto nije planuo, morali su se vratiti i zapaliti ga još jednom

Zagrebačka policija krivično je prijavila muškarca (44) koji je početkom decembra namjerno zapalio Mercedes u Zagrebu.

Istragom su utvrdili da je muškarac 3. decembra oko 1.15 sati zbog poslovnih nesuglasica došao autom na Lanište, a bio je s još nepoznatim muškarcem. Tamo su se parkirali i otišli do parkirališta da se uvjere je li tamo parkirani Mercedes GLE kojeg je koristio muškarac s kojim je bio u svađi.

Vratio se do svog auta i uzeo kanister te zajedno s drugim muškarcem došao do Mercedesa. Polili su automobil po vanjskoj strani poklopca motora, a drugi muškarac pokušao je zapaliti auto tako što je bacio cigaretu koju je pušio do tog trena. Udaljili su se, ali kako auto nije planuo, morali su se vratiti nazad.

Preostalom zapaljivom tekućinom su namočili tkaninu koju su zapalili i bacili na automobil koji je potom planuo. Požar se proširio i na parkirani VW Polo te je došlo do oštećenja njegove bočne strane, a počinitelji su pobjegli.

Šteta na vozilima je oko 450.000 kuna (oko 120.000 KM).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen je predan pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.