Zaplijenjena 342 kilograma marihuane: Vozač autobusa rekao da prevozi opremu ekipi iz Brazila

Na graničnom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije pripadnici Policijske uprave Grude, zajedno s pripadnicima Carinske uprave, zaplijenili su 341,8 kilograma marihuane, saopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske. Riječ je o najvrednijoj zapljeni droge ove godine na tom području.

Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak.Marihuanu je prevozio u 17 velikih crnih torbi, a na upit službenika što je u njima, kazao je da prevozi sportsku opremu ekipi iz Brazila koju je dan prije vozio. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa su zatražili nalog za pretres, prenosi Avaz.ba.

Po pronalasku droge, vozač je uhapšen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu i kako još jednu osobu sumnjiče da je uključena u ovaj pokušaj prijevoza marihuane u Hrvatsku.Na vanrednoj konferenciji za medije o zapljeni su govorili načelnik PU dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, načelnik Policijske stanice Gruda Matko Klarić te predstavnici Carinske uprave.