Zaplijenjena veća količina oružja u Čačku i Velikoj Plani: Puške, mitraljez i više od 1.000 metaka

.
Policija uhapsila dvije osobe

 

Policija je zaplijenila veću količinu oružja i municije tokom pretresa jednog domaćinstva u okolini Velike Plane i stana u Čačku i uhapsila dvije osobe koje se sumnjiče za nelegalno posjedovanje, proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materijala.

Pretres kuće i pomoćnih prostorija

Uhapšen je Ž. M. (57) iz okoline Velike Plane, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Policijske uprave u Smederevu.

Policija je pretresom njegove kuće i pomoćnih prostorija pronašla puškomitraljez M-72, poluautomatsku pušku M-59, lovačku pušku bez fabričkog broja, gasni pištolj, više od 1.600 puščanih metaka, dva okvira za automatsku pušku, sve u nelegalnom posedu, kao i jednu vazdušnu pušku, koja je bila propisno prijavljena.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Smederevu.

Određeno zadržavanje

Uhapšen je i I. Ž. (50) iz okoline Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi, policija je pronašla 388 komada municije različitog kalibra, četiri okvira za automatsku pušku, četiri okvira za automat "Tompson", dva okvira za poluautomatsku pušku, formacijski nož za automatsku pušku i jedan okvir za pištolj.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Čačku. 

Foto: MUP Srbije