Zašto je dijete koje je visjelo sa zgrade u Parizu spasio migrant, a ne tip koji ga je držao?

Svijet je obišla priča o mladom migrantu iz Malija koji je spasio dijete u Parizu.

Podsjetimo, prije dva dana 22-godišnji Mamoudou Gassama popeo se po balkonima na četvrti kat zgrade i spasio četverogodišnjeg dječaka koji je s nje visio, a snimka spašavanja ubrzo je postala viralna. 

Javnost je Malijca odmah prozvala pariškim Spidermanom, a francuski predsjednik Emmanuel Macron danas ga je primio u Elizejskoj palači i dao mu državljanstvo Francuske i posao vatrogasca zbog njegova herojstva.

Zašto dijete nije podigao muškarac sa susjednog balkona?

No u dijelu javnosti počelo se postavljati pitanje zašto muškarac sa susjednog balkona koji je dijete već držao za ruku nije podigao dijete i prije nego što se Gassama uspio popeti i sam podići dijete te ga spustiti na sigurno, a već su se pojavile i teorije zavjere kako je sve izrežirano kako bi se promovirali migranti. 

Na videu se vidi da se, u trenutku kada je Malijac bio još na pola puta do dječaka, na balkonu do onoga s kojeg visi dječak pojavljuje još jedan mlađi muškarac. On, dok se Gassama penje po fasadi zgrade, uspijeva primiti dijete za ruku i pomaknuti ga prema sebi. 

Pa zašto ga onda nije on spasio nego je to učinio migrant?

Problem je bio u pregradi između dva balkona

Odgovor na to pitanje najvjerojatnije je pregrada između dva balkona. Na snimci se vidi da ona uvelike otežava pristup muškarcu koji je bio bliže djetetu i da ga zbog nje ne može potpuno sigurno uhvatiti. Isto tako, jasno je da nije želio riskirati dječji život i podići ga u situaciji u kojoj ga ne može uhvatiti vrlo čvrsto.

Drugi razlog mogao bi ležati u tome što je, kada je taj muškarac uspio primiti dijete tako da bi ga mogao podignuti, Gassama već stajao na balkonu ispod onoga s kojeg je visio dječak. 

Može se stoga pretpostaviti da je odlučio pričekati da se pariški Spiderman, kako ga je prozvala javnost, popne na balkon na kojem je visio dječak i da ga zajednički podignu. 

Na drugoj objavljenoj snimci još se jasnije vidi da oba muškarca zajedno podižu dijete kako bi sve proteklo sigurnije, a pomaže im i jedna žena koja se također pojavila na susjednom balkonu. 

Pogledajte snimku i procijenite sami.