Zašto mladi glume policijske službenike po Sarajevu?

.
Na Facebook stranici portala Crna-hronika objavljjen je video snimak kojeg su do sada pregledali preko 400.000 puta građani Bosne i Hercegovine.

 

Naime u video snimku se vidi kako mladići glume policijske službenike MUP-a Kantona Sarajevo te koriste “blinkere”.

Mladići i djevojke u automobilu su snimile video kako bi skupili koji lajk i pregled na društvnenim mrežama a sve vrijeme je sniman i lajv za TikTok kako bi se na ovoj društvenoj mreži pohvalili svojim postupkom.

Podsjećamo ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica u televizijskom gostovanju izjavio je kako omladinu u Sarajevu odgaja upravo taj TikTok.

Podsjećamo kazna za vozače koji neovlašteno postavljaju uređaje za davanje posebnih svjetlosnih i zvučnih signala je novčana kazna u iznosu od 100 do 300 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od jedan do četiri mjeseca i jedan kazneni bod.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

“Imamo TikToK okruženje, nešto nam drugo odgaja djecu, nije to više tradicionalno. Sve su to opasnosti s kojima se susrećemo. Mi smo na to upozoravali. Neki dan smo čuli da je neko krivično djelo počinjeno nakon TikToK svađe.

Mi imamo službu koja prati internet nasilje. Moramo jačati kapacitete u tom smislu. Vlada KS će uvijek podržati te aktivnosti”, kazao je Katica za Klix.