Zastupnica u Skupštini KS Admela Hodžić napustila SDA i pridružila se Čampari

asd
Admela Hodžić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo danas je obavijestila Stranku demokratske akcije (SDA) da istupa iz Kluba te stranke te da će u buduće djelovati kao samostalna zastupnica.

To u suštini znači i kraj njenog političkog angažmana u SDA, jer će izvjesno je, nakon ovog poteza biti isključena iz stranke

Hodžić će zajedno sa doskorašnjim članom te stranke Aljošom Čamparom formirati zaseban poslanički klub, o čemu su obavijestili i predsjedavajućeg Skupštine Mirzu Čelika i sekretarku Aidu Zeković.

Zastupnica Hodžić o napuštanju Kluba SDA i formiranju novog kluba obavijestila je pismeno predsjedavajućeg Skupštine KS Mirzu Čelika (SDA)Zastupnica Hodžić o napuštanju Kluba SDA i formiranju novog kluba obavijestila je pismeno predsjedavajućeg Skupštine KS Mirzu Čelika (SDA)

Neki od razloga njenog nezadovoljstva su neusvajanje njenih inicijativa u Klubu SDA, nedovoljno zalaganje za spašavanje radnih mjesta u privredi, potom subvencije mladim parovima za kupovinu stana i slično.

Istupanjem Hodžić iz još uvijek vladajuće većine, izvjesno je da će tzv. četvorka koju predvodi opozicija biti jača za još jedan glas, čime će nova skupštinska većina imati 19 ruku.

Admela Hodžić dolazi sa područja Hadžića, gdje je do sada djelovala kroz tamošnju općinsku organizaciju SDA.

SDA tako nakon prvobitnih 10 zastupnika ostaje na osam, a u samo mjesec dana ostali su bez dva zastupnika, Čampare i Hodžić.

A aktuelna vlast kao da se već ranije predala. Četvorka je podsjetimo ranije podnijela zahtjev za smjenu aktuelne vlade s 18 potpisa. Očekuje se da će procedura započeti nakon lokalnih izbora.

Image
hgj